Jubileumconcert 30-03-2019

Sinds 1974 is Wim koordirigent. In juni 1980 is hij afgestudeerd aan het Conservatorium van Hilversum. Wim heeft in de regio Eindhoven, waar hij vanaf augustus 1980 werkt en woont, diverse koren mogen dirigeren: van show/theater koor, jong volwassen en gemengd koor, mannenkoor tot gospelkoor. Vanaf november 2009 leidt hij ‘Multiple Voice’.

Ter gelegenheid van het 45 jarig jubileum van Wim Hofstra , zal er op zaterdag 30 maart een concert zijn, waaraan Multiple Voice (Veldhoven) en Le Noci (Hapert) zullen meewerken. Aanvang 20.00 uur in de Immanuelkerk, Teullandstraat 1 te Veldhoven.

Aan het concert van 30 maart zullen de twee koren, die hij momenteel wekelijks dirigeert, meewerken. Zij worden begeleid door een combo, die bestaat uit: piano, basgitaar, slagwerk en viool. Tussen de twee koren door zal er een muzikaal intermezzo zijn van Eefje van Huijkelom en Myrthe Hofstra. Zij spelen muziek van componist Sjostakovitsj, waar Wim erg van houdt.

Wim heeft zelf het bijzondere en gevarieerde programma samengesteld, waarmee de koren tot hun recht komen in wat ze kunnen. Voor Wim is het altijd belangrijk geweest om mensen te laten zingen. Het lied ‘Gods Creation is Singing’ past daarbij. God is altijd in zijn leven geweest en soms was de weg onduidelijk, maar werd deze ook weer terug gevonden. Twee liederen die daarover gaan zijn ‘My Lighthouse’ en ‘Until I Found the Lord’. Hij heeft zichzelf ook wel eens ‘A Foolish Man’ gevoeld: “Waar ben ik mee bezig? Bouw ik dit muzikale huis niet op zand?” Met veel geduld en passie is het dan belangrijk toch het doel te bereiken. Joshua deed dat ook door Jericho met geduld te ‘bevechten’. Op deze manier heeft hij altijd geprobeerd mét Multiple Voice (maar ook met de Protestantse Jongerencantorij en de Christelijke Gemengde Zangvereniging) ‘A Servant in Gods heavenly House’ op aarde te zijn. De laatste tijd realiseert Wim zich steeds meer, gezien alles wat zich om ons heen afspeelt, dat ‘Iemand’ voor ons is gestorven en opgestaan. Daarom raken ‘To Calvary’ en ‘Cup of Sorrow’ hem. Zeker met de prachtige altviool als begeleiding erbij. Ten slotte komt de dankbaarheid voor 45 mooie jaren terug in ‘We Come to Say Thank You’!

Samen met het koor Le Noci (dat een repertoire heeft van vrolijke melodieën, afgewisseld met ontroerende stukken en ook spetterende medleys, waarbij pop-muziek de boventoon voert) belooft het een mooie en feestelijke avond te worden! U bent van harte uitgenodigd om dit feestelijke concert bij te wonen.

De toegang is gratis. Voor de consumptie in de pauze dient wel betaald te worden: € 1,00 voor een kop koffie/thee.
Aan het einde van het concert wordt een collecte gehouden. De opbrengst hiervan zal grotendeels ten goede komen aan het door Wim gekozen goede doel: weeshuis ‘Somawathi Holland House of Hope’ in Sri Lanka. Tijdens de avond zal Wim hier meer over vertellen.